Пилешка яхния с чушки

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 8

Пилешка яхния с чушки

Продукти:

500 г пилешки бутчета

500 г пилешки крилца

1 глава лук, нарязана на ситно

1-2 скилидки чесън

2 лъжички олио

1 сладка зелена чушка, нарязана

1 сладка червена чушка, нарязана

1 домат, нарязан

50 мл сметана за готвене

1 супена лъжичка брашно

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В съда за готвене на мултикукъра добавете олиото и лука. От менюто изберете програма за готвене и задайте времетраене 12 минути. Натиснете старт и запържете лука като разбърквате за около 5 минути. След това добавете пилешкото и пържете без капак.

Когато месото се запържи добавете подправките, чесъна, нарязаните домат и чушки. Сипете вода, колкото да покрие продуктите. Изберете програма за задушаване и задайте време за готвене 50 минути. Смесете сметаната и брашното до получаване на гладка смес. Няколко минути преди края на програмата отворете капака и изсипете сметановата смес в ястието и разбъркайте.

 

az-jenata.bg

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата