IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
12:34 | 27 май 2014
Обновен: 11:42 | 14 април 2024

Почина най-дебелият човек на планетата

Почина най-дебелият човек на планетата

По материала работи: Златина Добрева
Почина най-дебелият човек на планетата

Мексиканецът Мануел Урибе, който влезе през 2006 г. в Книгата на рекордите на Гинес с натрупаните си килограми, почина на 48-годишна възраст. Според лекарите причината за неговата кончина е била чернодробна недостатъчност.
В началото на май Меме, както галено го наричаха неговите приятели, постъпи в болница в мексиканския град Монтерей с оплаквания от сърдечна аритмия. Той бе доставен в болничното заведение с помощта на подемен кран.
Урибе стана световноизвестен, когато натрупа феноменалното тегло от над 590 килограма. С помощта на диетолози той успя да отслабне до 320 килограма.
Заради огромното си тегло, мексиканецът бе прикован към леглото от началото на 2001 г. Въпреки това през октомври 2008 г. той се ожени. За да може Меме да бъде преместен във връзка с церемонията по бракосъчетанието на булката, неговите роднини трябваше временно да разбият цяла стена в нейния дом, припомня БТА.
По думите на рекордьора той започнал стремително да пълнее, след като навършил 20 г. През 1987 г. той нелегално емигрирал в САЩ, където започнал да се занимава с ремонт на компютри.
"Аз ходех на работа и се връщах у дома с колата си и по цели дни не спирах да ям. При това изобщо не спортувах", беше споделил Мануел. След това той се завърна в родината си Мексико, припомня dnes.bg.
В деня на кончината си той е тежал 394 кг.

Коментари

Новини Варна