IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
06:02 | 17 май 2014
Обновен: 09:18 | 25 април 2024

"Аеросмит" забиват довечера в София

"Аеросмит" забиват довечера в София

По материала работи: Златина Добрева
"Аеросмит" забиват довечера в София

Американската рок група "Аеросмит" ще изнесе днес първия си концерт в България. За шоуто на стадион "Локомотив" в София групата пристига в оригиналния си състав, точно както при основаването си през 1970 г. в Бостън, Масачузетс: Стивън Тайлър (вокали), Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани).
Концертът е част от европейското турне на бандата, като българската столица е първата спирка от него, след като концертът в Истанбул беше отменен поради траур. Музикантите ще представят едни от най-великите си хитове, както и песни от последния им албум Music From Another Dimension, който е първият студиен проект на групата от 11 г.
За Стивън Тайлър и компания е създаден вече мини град зад сцената на стадион "Локомотив". Вокалистът на групата е поискал от организаторите в гримьорната му задължително да има свещи с аромат на ванилия и анасон, а за вечеря Тайлър е поръчал сьомга на скара със зеленчуци на пара.
Грандиозната сцена в София ще е с ширина над 35 м, а нейния покрив ще е над 18 м. Тя ще е със специална платформа точно отпред, т. нар. „език“ с дължина над 20 м, по който Стивън Тайлър ще достига до най-върлите си фенове. Езикът завършва с една по-малка сцена. Стадионът ще отвори врати за феновете в 17.30 часа.
"Аеросмит" са една от най-великите рок банди. Хитовете им са познати на различни поколения, а видеоклиповете им, сред които Cryin и Crazy, ги превръщат във фаворити на MTV.
"Аеросмит" е групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол с албуми в тираж над 150 милиона копия по целия свят. Само в САЩ са продадени 66,5 милиона техни записи.
Освен това те държат рекорд за най-много златни и мултиплатинени албуми за американска група.

Коментари

Новини Варна