IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
08:37 | 13 май 2014
Обновен: 07:36 | 25 март 2024

Турски вестник: Азис въведе модата на "брадатата жена"

Турски вестник: Азис въведе модата на "брадатата жена"

По материала работи: Златина Добрева
Турски вестник: Азис въведе модата на "брадатата жена"

Българският певец Азис въведе модата на "брадатата жена" преди Кончита Вурст, победител в конкурса "Евровизия" тази година, пише турският в. "Миллиет" в материал, озаглавен "Победата на Евровизия е всъщност на политиката".
Изданието посочва, че победата на песента "Rise Like a Phoenix" на Кончита Вурст е отворила поле за дискусии. Според изданието с победата на "Брадатата жена" Европа дава на Русия урок по толерантност. "Миллиет" напомня за руския закон, преследващ хомосексуалната пропаганда, който бе широко критикуван в Европа.
"Брадатата жена" започна с Азис, пише още изданието. "Победителката на "Евровизия" Кончита Вурст напомня за друго име, познато на турците. Певецът Азис, известен като "Българският Таркан", започна модата на "брадатата жена" преди Кончита", пише "Миллиет", който определя Азис като "един от най-известните певци на Балканите".
Междувременно депутатът от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието Волкан Бозкър се подигра днес на победата на австрийския травестит в конкурса "Евровизия", като заяви, че е възхитен, че неговата страна не е участвала, нито е излъчила конкурса, съобщи АФП, цитирана от БТА.
Когато виждам кандидата на Австрия, който е спечелил конкурса за песен "Евровизия", аз съм възхитен, че ние не участваме вече в него, заяви Волкан Бозкър, председателят на парламентарната комисия по външни работи.
Победител в конкурса "Евровизия" тази година стана "брадатата дама" Кончита Вурст, чиято победа бе широко приветствана като послание за "толерантност" към хомосексуалната общност.
След като 34 пъти бе участвала в конкурса, Турция не представя свой кандидат за Евровизия от 2013 г. в знак на протест срещу системата на гласуване, която според нея е нечестна. Турската държавна телевизия ТРТ, която се смята за много близка до ислямо-консервативното правителство, отказа да излъчи конкурса.
За разлика от много мюсюлмански страни, в Турция хомосексуалността не се наказва от закона, но хомофобията е широко разпространена и често пъти е придружена от прояви на насилие.
През 2010 г. турският министър, отговарящ за семейството и жените, г-жа Алийе Селма Каваф, член на Партията на справедливостта и развитието, бе определила хомосексуалността ката болест, която трябва да бъде лекувана, което предизвика възмущение сред гей активистите.

Коментари

Новини Варна