IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
09:05 | 8 май 2014
Обновен: 14:19 | 20 април 2024

Гран при и 6 първи места за малки балерини от Варна

Гран при и 6 първи места за малки балерини от Варна

По материала работи: Златина Добрева
Гран при и 6 първи места за малки балерини от Варна

Гран при и шест първи места спечели „Студиo балет” при Общински детски комплекс-Варна, от Държавното първенство „Дъга от таланти” в Пловдив. Организатори са Българска федерация за спортни и танцови дисциплини, Сдружение за изкуства „Ера-3000” и община Пловдив.
В международното жури бяха трима съдии от Италия, артистични директори на две от най-популярните танцови компании - маестро Стефано Селлати, прима балерината Алессия Филлипи от танцово училище "Mondial Dance" и маестро Паоло Лонди - Pescara Dance Festival.
„Студио балет”, с художествен ръководител Бистра Бъчварова, се представи в стиловете „Характерни танци” и „Класически балет” и спечели Гран при за класически балет, купи и стипендии за обучение на балерините. "Студио Балет” има и покана за участие в Световния танцов шампионат за танцьори и балетни училища, който ще се проведе на 30 юли в Паестум.
И още призове:
Пет първи места - за дуета „Източен танц” и „Испански танц”, за трио „Танц на Портокалите”, танца „Жизел”, „Танц на снежинките”.
Първо място за деветгодишната Дария Йорданова за „Балетна феерия”. Балеринката смая журито и публиката и пожъна овациите на всички с прекрасното изпълнение на палци;
Две втори места за дуетите „Китайски танц” и „Аквариум”;
Две трети места – на Ангелина Сергиенко за „Пламъците на Париж” и на Елена Георгиева за вариация от балета „Пакита”;
Четвърто място получи Мартина Куртева, а пето място - Яна Николова. А най-желаната награда - стипендии и двуседмични обучения в Рим и Пескара през юли 2014 г. журито връчи на Елена Георгиева и Яна Николова.

Коментари

Новини Варна