IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
13:14 | 29 април 2014
Обновен: 10:03 | 26 април 2024

Днес е първото слънчево затъмнение за годината

Днес е първото слънчево затъмнение за годината

По материала работи: Златина Добрева
Днес е първото слънчево затъмнение за годината

Първото от двете слънчеви затъмнения за тази година е днес, но то може да бъде наблюдавано само от Антарктида и частично от Австралия. Слънчевото затъмнение е от редкия пръстеновиден вид, когато Слънцето оформя пръстен около Луната.
Второто слънчево затъмнение за 2014-а ще е през октомври. То ще е частично, но ще се вижда от много повече райони, включително и Северна Америка.

Слънчевото затъмнение открива нов жизнен цикъл и извежда на преден план задачи, изискващи неотложно внимание. На хоризонта може да изгрее нова перспектива, а нещо, което е било важно, губи предишната си значимост и се отлага. Това затъмнение ще даде на събитията импулс, който може да се усеща в персоналните ни дела в продължение на няколко години, убедени са експертите. Те съветват да не правим окончателен избор и да не поемаме окончателни ангажименти. При възможност е по-добре да отложим всички важни решения с една седмица.

Коментари

Новини Варна