IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
08:45 | 29 април 2014
Обновен: 07:16 | 21 април 2024

„Надежда” акостира във Варна (СНИМКИ)

„Надежда” акостира във Варна (СНИМКИ)

По материала работи: Златина Добрева
„Надежда” акостира във Варна (СНИМКИ)

„Надежда” е първият от големите ветроходи, които пристигат във Варна за участие в международната регата Tall Ships. 109-метровият руски плавателен съд от клас „А” (най-големите кораби), акостира тази сутрин.
Очаква се 20 ветрохода от девет нации да пристигнат във Варна за SCF Black Sea Tall Ships Regatta, сочат данните на организаторите. 8 от тях са от клас “А”. Няколко екипажа са отказали участие в последния момент. България ще бъде представена от “Калиакра”, Royal Helena и Phoenix.
Корабите ще разперят ветрила във Варненския залив от 30 април до 3 май. На 3 май ще се впуснат в надпревара до Новоросийск, Сочи и Констанца. Патрон на фестивалните дни в различните пристанища ще бъде президентът на съответната държава - Росен Плевнелиев, Владимир Путин и Траян Бъсеску.
55 доброволци са ангажирани с посрещането и престоя на ветроходните кораби във Варна. По време на регатата се очаква голям брой туристи да пристигнат в града, за да станат свидетели на грандиозното събитие.

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна