IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
10:59 | 25 април 2014
Обновен: 18:24 | 14 април 2024

Шансът за близнаци е най-голям между 35 и 39 г.

Шансът за близнаци е най-голям между 35 и 39 г.

По материала работи: Златина Добрева
Шансът за близнаци е най-голям между 35 и 39 г.

30 години е идеалната възраст за раждане, но шансът да имате близнаци е по-голям след 35-ия рожден ден, казват експерти.
Жените на тези години обикновено имат стабилност с партньора и в кариерата, които са отлични предпоставки за създаване на семейство.
Ако имате дълга връзка с половинката си, вероятно сте преминали през всички приключения и сте готови за най-голямото – семейството. Лошата новина е, че способността за зачеване е различна в началото и в края на 30-те години. Когато наближите четвъртото десетилетие живот, плодовитостта ви намалява. Специалистите съветват жените да не чакат твърде дълго и да забременеят около 30-те си години, особено, ако искат повече от едно дете.
Предимствата на бременността на 30 години са както финансови, така и практически в сравнение с майчинството при 20-годишните момичета. Има ли сте време да навлезете в работата, да изкарвате повече пари за прехраната на децата. В същото време сте достатъчно млади, имате енергия да се посветите на бебето и да издържите безсънните нощи, пише БГНЕС.
Повечето експерти очертават границата за най-подходяща възраст за забременяване до 35-а година. В началото на 30-те шансовете за зачеване започват да намаляват постепенно, което е основният недостатък на късната бременност.
Най-голяма вероятност да родите близнаци има, ако забременеете между 35 –а и 39-а година. Това се дължи на хормоналните промени в женския организъм, заради които жената започва да отделя повече яйцеклетки, които могат да бъдат оплодени.

Коментари

Новини Варна