IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
10:45 | 24 април 2014
Обновен: 14:27 | 17 април 2024

Васил Колев и Тихомир Михайлов ще ни представят на Световното за бармани в ЮАР

Васил Колев и Тихомир Михайлов ще ни представят на Световното за бармани в ЮАР

По материала работи: Златина Добрева
Васил Колев и Тихомир Михайлов ще ни представят на Световното за бармани в ЮАР

Ефектни нови техники, артистичен дух и впечатляващи с вкус и визия коктейли показаха участниците на завършилото снощи във Варна XXIV Национално първенство на Българската асоциация на барманите.
Пред погледите на ентусиазираната публика майстори на шейкъра от цялата страна се бориха за титлата шампион на България.
До финала достигнаха 12 бармани, а сред тях международното жури с председател Ерик Ботон от Франция присъди титлата шампион на България на Васил Колев от Варна в категория „Класика“ и на Тихомир Михайлов от Добрич в категория „Флеър“. И двамата са имена, високо ценени от познавачите и се ползват с международен престиж в професионалната общност.
Титлата Национален шампион ще отведе през септември Колев и Михайлов в Кейптаун, ЮАР, където  ще представят България на Световното първенство за бармани.
Тихомир Михайлов е вече за седми път шампион на България на флеър - през 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 и тази година. При последното си участие на световния подиум миналата година в Чехия той спечели бронзов медал.
Васил Колев е двукратен световен шампион и носител на десетки национални награди. Варненецът е възпитаник на музикалното училище в Котел със специалност гайда, но е посветил творческите си усилия на коктейлите повече от 20 г.

Коментари

Новини Варна