IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
05:48 | 22 април 2014
Обновен: 18:43 | 16 април 2024

Отбелязваме Международния ден на Земята

Отбелязваме Международния ден на Земята

По материала работи: Златина Добрева
Отбелязваме Международния ден на Земята

Днес отбелязваме Международния ден на Земята.
Датата е избрана по инициатива на Боливия по време на 63-тата сесия на Общото събрание на ООН на 22 април 2009 г. На този ден признаваме, че Земята и нейните екосистеми осигуряват живота на човечеството.
Тази година честванията преминават под мотото “Зелените градове: да мобилизираме милиони хора за създаването на устойчива и здравословна околна среда”. Екологичен анализ сочи, че екстремните климатични явления ще стават все по-чести у нас. Наводненията и сушата ще зачестят и всички сфери на живота трябва да се подготвят за това.
Министерството на околната среда и водите вече работи върху Национална стратегия за адаптация към климатичните промени. Документът трябва да бъде готов до края на годината. Според последния доклад на ООН, посветен на климатичните изменения, глобалното затопляне повишава риска от конфликти и недостиг на храна в световен мащаб.

Коментари

Новини Варна