IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
10:20 | 17 април 2014
Обновен: 07:43 | 25 март 2024

Арсен се върна с награда от фестивала „Златна котка“

Арсен се върна с награда от фестивала „Златна котка“

По материала работи: Златина Добрева
Арсен се върна с награда от фестивала „Златна котка“

Любимият на варненци фокусник Веселин Долмов се завърна с награда от фестивала на илюзионното изкуство „Златна котка“. Веско, познат ни с артистичното име Арсен, грабна първото място в категорията „Клоуз ъп“ - микромагия на маса с карти и малки предмети.
„Много се гордея, защото отново в моя хаотичен стил, импровизирах доста и успях да спечеля първото място“, сподели пред „Черно море“ Веско.
Варненецът разкри, че се вдъхновил за номера си от една своя неуспяла романтична среща отпреди години. Именно нея пресъздал в Габрово – романтична вечеря, по време на която за зла участ се подпалват салфетки, чупят се чинии, роклята на девойката се цапа...и т.н. Този път обаче ситуацията завършва с хепиенд. Веско успява с различни фокуси да овладее критичните моменти, като накрая дори преоблича асистентката си само с един замах. Журито, сред което легендата в магичното изкуство Ленард Грийн (Швеция) и рапърът Устата, оценява с отличен номера му и му връчва първото място измежду 30 участници.
Тази награда е 11-а за Арсен и е изключително важна за него. Защо ли? Защото за първи път асистентка е приятелката му Любомира, с която се запознават именно на 11-о число, а стават гаджета на 11.11.
Веско е романтик по душа, но това изобщо не му попречи да посети преди броени дни варненския затвор заедно с Дичо, Шкумбата и Сашка Васева, която в последния момент едва не се отказала от притеснение. Атмосферата беше уникална, правих им фокуси, най-много им хареса този, в който им крадях цигарите, разказа Арсен.
Златина Добрева

Коментари

Новини Варна