Необходими продукти:
2 консерви нахут – около 400 г
четвърт ч.ч. нарязан червен лук
2 счукани скилидки чесън
четвърт ч.ч. пресен ситно нарязан магданоз
2 с.л. зехтин
сокът от 1 лимон
1 ч.л. червен пипер
половин ч.л. чили на прах
1 с.л. морска сол
четвърт ч.ч. овесени трици
половин ч.ч. настъргани моркови
Начин на приготвяне:
В кухненски робот или блендер сложете нахута, червения лук, чесъна, магданоза, лимоновия сок, червения пипер, чилито и солта. Смелете добре. Прехвърлете в купа и прибавете морковите и овесените трици. Оформете от сместа топчета и поставете върху хартия за печене. Печете в предварително нагрята на 160 градуса фурна 15-20 мин., след което обърнете и печете още толкова, докато не станат хрупкави и твърди. Сервирайте със салата или пита хляб.
Добър апетит!
Коментари