IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
07:44 | 16 април 2014
Обновен: 01:35 | 20 април 2024

Италианската пица вече не е най-добрата

Италианската пица вече не е най-добрата

По материала работи: Златина Добрева
Италианската пица вече не е най-добрата

Италианската пица вече не е най-вкусната в света. В световна надпревара тазгодишният победител е Австралия.
"Шампионатът" за най-добра пица се проведе в Парма, Италия. Наградата за най-добра маргарита отиде в ръцете на австралийския майстор на пици Джони Ди Франческо, собственик на ресторант в покрайнините на Мелбърн.
36-годишният Франческо спечели, въпреки силната конкуренция от 600 състезатели от 35 страни по света, пише БГНЕС. Така за първи път от много време наградата Specialita Traditionale Garantita pizza не отиде при италианец.
"Невероятно е. Не очаквах да спечеля, просто отидох и направих това, което най-много обичам. Много хора си мислят, че най-лесно се прави маргарита, но това е една от най-трудните пици", разказа Франческо пред Си Ен Ен.
Той добави, че не планира да увеличи цената на маргаритата в неговия ресторант, която сега се продава за 19 долара, но очаква наградата да привлече още повече клиенти.
Той обясни, че при другите пици можеш да скриеш някой недостатък с подправки, но при маргаритата това не е възможно. "Ако нещо сгрешите, веднага ще се усети", обясни майсторът. Именно заради това по време на кулинарното заседание било позволено върху тестото да се слагат само малки белени домати, моцарела, чесън, зехтин, сол и пресен босилек.

Коментари

Новини Варна