IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
13:45 | 12 април 2014
Обновен: 20:49 | 27 март 2024

Най-скъпото великденско яйце струва $8,4 млн.

Най-скъпото великденско яйце струва $8,4 млн.

По материала работи: Златина Добрева
Най-скъпото великденско яйце струва $8,4 млн.

Най-скъпото великденско яйце в света се нарича "Мираж" и струва 8,4 милиона долара. То е нещо средно между яйце Фаберже и череп на Деймиън Хърст. Уникалното бижу е украсено с над 1000 бляскави диаманта. Само върху черупката са инкрустирани 100 диаманта и тя се оценява на 2,5 милиона долара.
При отварянето на яйцето се открива ръчно изработен глобус от 18-каратово злато, информира БГНЕС. На самия глобус кристален гълъб със златен клюн и очи от скъпоценни камъни е кацнал върху златна маслинова клонка. Гълъбът и маслинената клонка са ръчно изработени и са включени като символи на световния мир.
Яйцето е дело на дизайнера Манфред Уайлд, а в работата по изработването му, която продължила цели три години, се включили елитни майстори от три континента. Собственикът на яйцето, който е мистериозен колекционер, не иска да го продава, но според експертите може да склони при добра цена.

Коментари

Новини Варна