IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
11:45 | 10 април 2014
Обновен: 07:45 | 25 март 2024

Културна ракия разливат на „Балкан фест 2014“ (СНИМКИ)

Културна ракия разливат на „Балкан фест 2014“ (СНИМКИ)

По материала работи: Златина Добрева
Културна ракия разливат на „Балкан фест 2014“ (СНИМКИ)

Културна ракия и още десетки видове алкохолни изкушения за естети дегустират посетителите на Балканския ракиен фест, който се откри във Варна днес. Морската столица домакинства на подобна проява за първи път. Един тур в изложбената зала е достатъчен, за да се оцени какво и как се прави към днешна дата в алкохолната индустрия. Участват фирми производители и вносители от България, Гърция, Турция и Македония, а напитките са в различни категории – ракии, анасонови, водки, ликьори, ментовки, текила и др.
Окото хваща от пръв поглед „Културна ракия“ на един от богато подредените щандове. В съседство може да се види изключително оригиналната трилитрова бутилка на водка „Роберто Кавали“, чийто дизайн е дело на самия дизайнер. На специален щанд може да дегустирате от прочутата македонска тиквешка ракия, а производител за износ в Германия предлага богат асортимент ракии от различни плодове, като сред най-търсените е дюловата ракия. Посетителите на изложението участват в разиграването на томбола с награди високоалкохолни напитки, а две двойки щастливци ще отидат на екскурзия до Истанбул. „Правим феста във Варна, за да улесним ресторантьорския и хотелиерския бизнес преди старта на новия сезон“, казаха организаторите. Експозицията може да се види в следващите 2 дни.

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна