IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
07:10 | 18 март 2014
Обновен: 20:41 | 13 април 2024

Вдигат сватба в зоопарка утре

Вдигат сватба в зоопарка утре

По материала работи: Златина Добрева
Вдигат сватба в зоопарка утре

Любимият тигър на варненци – Геро, от утре ще има своя половинка. Това е четиригодишната тигрица Найша. Екзотичната съпруга е циркова актриса, родена през 2010 г. в цирк в Англия. Отглеждана е в дома на известната фамилия Лейти. Дресурата й започнала на 10-месечна възраст, а от 2012 г. е била в България при цирковата фамилия Кехайови.
Тигърът Геро е роден на 20.02.1999 г. в зоопарка в София. На 6-месечна възраст е приет във варненския зоопарк. Като истински младоженец Геро ще посрещне Найша след пълен медицински преглед, който установи,че в момента голямата котка е в добро здраве - тежи 200 кг и е с дължина 2,85 м с опашката.
Екипът на зоокъта е приготвил за бъдещото семейство нов дом с басейн, дървета и специална лежанка на два етажа. Местообитанието е изградено със средства от дарения и с труда на екипа на зоологическата градина.
Разработва се и пейзажа, който ще краси клетката, съобщават от пресцентъра на община Варна. Рисунките са подарък от немската художничка Карин Фрюбродт. Този проект е част от ремонта на клетките на животните в зоологическата градина. Идеята е да изчезне бетонът, да има повече растителност, за да могат животните да са по-близо до естествената си среда.
Очакваше се животинската сватба да се състои около 13 ч. днес, но поради проблем с транспорта е отложена за утре в 11 часа.

Коментари

Новини Варна