IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
06:51 | 13 март 2014
Обновен: 14:53 | 15 април 2024

Арестуваха чужденци, снимали се голи на Мачу Пикчу

Арестуваха чужденци, снимали се голи на Мачу Пикчу

По материала работи: Златина Добрева
Арестуваха чужденци, снимали се голи на Мачу Пикчу

Арестуваха за няколко часа четирима чуждестранни туристи в Перу за неприлично поведение.
Двамата канадци и двама австралийци били заловени докато се снимали голи на Мачу Пикчу, съобщиха местните власти. Двамата австралийци са на възраст 22 и 24 г. Те се снимали с фотоапарат, докато другите двама герои по на 20 г., използвали смартфон. Направените от четиримата туристи снимки са иззети, казаха от полицията в селото, което се намира до останките от града на инките. Изглежда, че да се снимат голи пред каменната крепост на инките е станала някаква внезапна мода сред туристите в Перу, и за да сложи край министерството на културата обяви, че взема строги мерки. Сега вече туристи, които желаят да увековечат подробно своята анатомия на считаното за свещено място, ще бъдат изгонени от района, а за поведението им ще бъдат уведомявани посолствата на техните страни.
Архитектурният комплекс на древните инки се счита за свещено място и е основен стълб на туризма в Перу. Въпреки това обаче перуанското законодателство не предвижда санкции за хора, които нарушават реда там с голи снимки. Няма и табели, които да забраняват разголването, но това ще се промени до дни, заканиха се властите. "Това са свещени места и трябва да бъдат уважавани със същото уважение, с което се влиза в катедралата в Лима", каза по радиото директорът по културните въпроси за района на Куско, пишат БГНЕС и АФП. Четиримата нарушители ще бъдат изправени пред мирови съдия, който да ги порицае за нелепото им поведение.

Коментари

Новини Варна