IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Живот
10:16 | 22 февруари 2014
Обновен: 18:43 | 28 март 2024

Ядем нездравословни храни, когато сме тъжни

Ядем нездравословни храни, когато сме тъжни

По материала работи: Златина Добрева
Ядем нездравословни храни, когато сме тъжни

Нездравословната храна ни привлича най-много, когато сме без настроение, сърдити или тъжни. Ако сме в добро настроение никак не сме толкова склонни да ядем мазно, сладко или пържено, установи американско проучване.
За сметка на недоволните, усмихнатите и положително настроени към живота хора най-често гледат да се нахранят с нещо здравословно.
Оптимистичното състояние на ума ни кара да погледнем на бъдещето си по-сериозно, да направим план на живота си и най-вече да се погрижим за здравето си, като се храним здравословно.
Доцент Мерил Гарднър от университета Делауеър твърди, че перспективата на времето помага на хората да направят по-добър избор, пише БГНЕС.
"Когато хората са в лошо настроение обикновено се фокусират върху това, което се намира във физическа близост и близост във времето", коментира Гарднър. "Хубаво е да лекуваме трудните моменти в живота си с приятна музика и приятелски съвет, отколкото с консумация на вредна храна", съветва още Мерил.

Коментари

Новини Варна