Ето и необходимите продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 голяма глава лук
- малко парче обелен и настърган корен от джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 2 кг моркови
- 6 чаши зеленчуков бульон, плюс допълнително количество, ако е необходимо
- Сол и черен пипер
- Сметана или кисело мляко
Приготвяне:
Загрейте мазнината в тигана и задушете нарязаният лук. След това добавете към него и нарязаните чесън и джинджифил. След минута-две сложете и морковите, заедно с бульона. Когато супата заври, намалете котлона и гответе на тих огън, докато морковите омекнат.
Когато са готови снемете тенджерата от котлона и оставете да се охлади малко. Пасирайте добре, овкусете със сол и черен пипер, прехвърлете в купа и поставете супата за 2 часа в хладилника. Преди да сервирате може да добавите малко сметана или кисело мляко.
az-jenata.bg
Коментари