Ето и необходимите продукти:
- 1 бр. къдраво зеле (или друга зелена салата по избор)
- 250 г пилешки гърди
- 300 г бяло сирене (или по избор)
- 100 мл оцет балсамико
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 3-4 супени лъжици зехтин
- 1 шепа стафиди
- 1 шепа счукани орехи
Приготвяне:
Изпечете пилешкото предварително. Нарежете го на едри късове. Отделно запечете орехите в нагорещен тиган за няколко минути. Оставете пилешкото и орехите настрана да се охладят. Междувременно пригответе дресинга за салатата като смесите зехтина с оцета, солта, пипера и разбъркате добре. По желание може да добавите към него и малко мед.
Измийте и накъсайте на едро къдравото зеле. Добавете към него пилешкото. Нарежете сиренето на кубчета и залейте с дресинга. Поръсете с ядките и сервирайте.
az-jenata.bg
Коментари