Предложение за обяд: Салата с къдраво зеле и пилешко

Лятна рецепта с месо, зеленчуци и ядки

Предложение за обяд: Салата с къдраво зеле и пилешко

Ето и необходимите продукти:

- 1 бр. къдраво зеле (или друга зелена салата по избор)

- 250 г пилешки гърди

300 г бяло сирене (или по избор)

100 мл оцет балсамико

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

3-4 супени лъжици зехтин

1 шепа стафиди

1 шепа счукани орехи

 

Приготвяне:

 

Изпечете пилешкото предварително. Нарежете го на едри късове. Отделно запечете орехите в нагорещен тиган за няколко минути. Оставете пилешкото и орехите настрана да се охладят. Междувременно пригответе дресинга за салатата като смесите зехтина с оцета, солта, пипера и разбъркате добре. По желание може да добавите към него и малко мед.

 

Измийте и накъсайте на едро къдравото зеле. Добавете към него пилешкото. Нарежете сиренето на кубчета и залейте с дресинга. Поръсете с ядките и сервирайте.

az-jenata.bg

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата