IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
06:08 | 7 февруари 2014
Обновен: 07:33 | 11 април 2024

Google посвети Doodle на Олимпиадата

Google посвети Doodle на Олимпиадата

По материала работи: Златина Добрева
Google посвети Doodle на Олимпиадата

Само няколко часа остават до старта на XXII Зимни олимпийски игри в Сочи, на които Google днес посвети Doodle. Те ще се проведат от 7 до 23 февруари. Градът домакин беше избран през юли 2007 г. по време на 119-тата сесия на Международния олимпийски комитет в град Гватемала. Олимпийската харта, по чийто правила се провежда всяка Олимпиада, е в сила от 8 юли 2011 г. В нея са записани фундаменталните принципи на олимпийското движение, мисията и ролята на Международния олимпийски комитет и всичко за олимпийските символи.
Под Doodle-а на търсачката е цитирана част от хартата: "Практикуването на спорт е човешко право. Всеки човек трябва да има възможност за практикуване на спорт, без никаква дискриминация и в олимпийския дух, който изисква взаимно разбирателство с дух на приятелство, солидарност и честна игра." Според мнозина избраният doodle в цветовете на дъгата е знак, че търсачката изразява подкрпата си за общностите с нетрадиционна сексуална ориентация, срещу които в Русия има закон, пише profit. Най-скъпата олимпиада в историята ще бъде открита днес в 18 ч. българско време.

Коментари

Новини Варна