IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
14:51 | 6 февруари 2014
Обновен: 10:27 | 27 март 2024

Нападаме чипса и шоколада в 16.12 ч.

Нападаме чипса и шоколада в 16.12 ч.

По материала работи: Златина Добрева
Нападаме чипса и шоколада в 16.12 ч.

16.12 ч. - това е времето през деня, когато е най-вероятно хората да развалят диетите си, посягайки към нездравословни изкушения, пише в. "Дейли стар".
Това показват резултати от направена във Великобритания анкета от Seasonal Berries. Тя разкрива, че една трета от хората отстъпват пред следобедните пристъпи на глад и признават, че тази практика проваля здравословните диети, към които се придържат от началото на годината, пише БТА.
Най-големите изкусители за британците са чипсът, бисквитите, тортите и шоколадът. Анкетираните посочват нездравословните изкушения като основна причина за провала на новогодишните диети.
Оказва се обаче, че не само времето през деня влияе върху пристъпите на глад сред британците. Над 50 процента от анкетираните посочват околните - партньори, колеги, приятели, за виновни за провала си в спазването на диета.
Една трета нарочват за виновник партньора си, а десет на сто обвиняват колегите, че ги "принуждават" да хапват нездравословни храни в офиса.
И въпреки че и двата пола са податливи на изкушения, мъжете проявяват по-силна воля - 69 процента от тях успяват да се придържат към диетите си в продължение на месец срещу 63 процента от дамите.
Една четвърт от анкетираните споделят, че причината да посягат към солени и сладки нездравословни изкушения е липсата на приятен вкус на здравословните храни.

Коментари

Новини Варна