IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
07:56 | 5 февруари 2014
Обновен: 21:59 | 26 април 2024

Боно пак събра пари за благотворителност

Боно пак събра пари за благотворителност

По материала работи: Златина Добрева
Боно пак събра пари за благотворителност

Ирландската рок група U2 успя да събере 3 милиона долара за борбата срещу СПИН, благодарение на пуснатата за безплатно изтегляне в iTunes нова песен Invisible ("Невидим"), съобщи АФП.
В неделя по повод финала на Супербоул, "Банк ъф Америка" обяви, че ще плаща по един долар за кампанията всеки път, щом "Невидим" бъде свален, при това абсолютно безплатно, от сайта на "Епъл". Предложението обаче бе валидно до понеделник вечерта. След това феновете на ирландската банда трябваше да платят по 1,29 щатски долара, за да получат песента.
Преведените от банката и от феновете три милиона долара ще бъдат дарени на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, съобщиха от RED, неправителствената организация, чийто съосновател е и фронтменът на групата Боно.
"Ние сме развълнувани", заяви Боно в понеделник по Radio One, поп радиостанцията на Би Би Си. "Ние сме доволни, че все още има хора, които се интересуват от нас".
"Тези средства са от жизненоважно значение за да се доведе докрай борбата срещу пандемията от СПИН в нашия живот и да се приближим до целта за елиминиране на пренасянето на ХИВ от майка към новородено до 2015 г.", каза Дебора Дуган от RED, цитирана от АФП и БГНЕС.
Една от последните изяви на Боно бе традиционното му участие по улиците в Дъблин на Бъдни вечер, където пак събираше пари за благотворителност.

Коментари

Новини Варна