Вкусна закуска по френски

Хрупкав тост със сладък сироп. Насладете му се!

Вкусна закуска по френски

Един от символите на френската кухня е закуската с хрупкав тост.

 

Тази лесна и бърза рецепта е особено подходяща за всички, които не искат да пропускат най-важното ядене през деня и същевременно не желаят да правят компромис с вкуса.

 

За да направим последния ден от почивния уикенд още по-приятен, представяме рецепта за приготвяне на хрупкав френски тост.

 

За приготвянето му ще са ви нужни 10 минути, а количеството продукти е достатъчно за 4 порции.

 

Ще ви бъдат необходими:

3 цели яйца

¼ чаена чаша мляко

1 ч.л екстракт от ванилия

½ ч.л канела

1/3 чаша захар

4 филии хляб

1 чаша галета

100 грама масло

Сироп за сервиране

 

Начин на приготвяне:

В подходящ съд счупете яйцата. Добавете към тях прясното мляко и разбъркайте добре.

 

Към разбърканите яйца сложете екстракта от ванилия и захарта.

 

След това добавете канелата и отново разбъркайте добре.

В отделен съд направете хрупкавата коричка за френските тостове. Изсипете галетата и добавете захар и канела. Разбъркайте добре.

 

Разтопете маслото и го изсипете към хрупкавата смес.

 

Вземете филийките хляб и ги потопете от двете страни в яйце.

 

След това ги оваляйте в хрупкавата смес и запържете в предварително загрят тиган с мазнина.

 

Можете да сервирате с прясно нарязан плод и сироп, или само със съвсем малко разтопено масло.

Tialoto.bg

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата