IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
09:08 | 31 януари 2014
Обновен: 10:27 | 27 март 2024

Thirty Seconds to Mars и The Offspring идват за Sofia Rocks

Thirty Seconds to Mars и The Offspring идват за Sofia Rocks

По материала работи: Златина Добрева
Thirty Seconds to Mars и The Offspring идват за Sofia Rocks

Thirty Seconds to Mars и The Offspring идват за петото издание на най-голямото рок събитие в страната – Sofia Rocks. То ще се проведе на 6 юли на стадион „Академик“ в столицата.
Сред гостите ще са и шведските инди рокаджии Mando Diao. Билетите за рок феста влизат в продажба в понеделник - 3 февруари.
След 4 студийни албума, над 50 музикални награди, рекорд на Гинес за най-дълго турне на рок банда (60 държави от 6 континента), над 311 концерта пред 3 млн. души и редица впечатляващи видеоклипoве, достигащи висините на филмови продукции, американската рок банда Thirty Seconds to Mars пристига и у нас. 
Бандата се сформира през далечната 98-а година от братята Jared и Shannon Leto. Отличителният им, белязан от агресивен и в същото време мелодичен, саунд приковава вниманието още в първия им албум, A Beautiful Lie, който заковава почти 2 млн. продадени копия. Това моментално ги изстрелва сред най-популярните групи в САЩ и Европа. Особен момент в творческия им път е създаването на This is War. Албумът достига 18-о място в класацията на Billboard 200, а парчето Hurricane си отнася редица прилагателни и синоними на „скандално“. С Love, Lust, Faith and Dreams (2013 г.) бунтарите обръщат посоката и решават да изпратят копие на сингъла Up in the Air на борда на космическия летателен апарат Dragon на SpaceX CRS-2. Емблематичното парче отнася и наградата за най-добър рок видеоклип за 2013-а по време на MTV Video Music Awards.
На сцената на Sofia Rocks за първи път в България ще видим и чуем на живо величията от най-продаваната за всички времена пънк-рок банда The Offspring. Групата, формирана от гимназиална мечта и страст към музиката през далечната 1984 г., има 9 издадени албума, една компилация и три DVD-та, които достигат  продажби от над 32 млн. копия.
Възродили популярността на пънка през 90-те, The Offspring преминават през серия от трансформации, за да стигнат до вече познатия състав – Dexter Holland (вокалист, ритъм китара), Noodles (китара), Greg K. (баскитара) и Pete Parada (барабани). И успехът не закъснява – вторият им албум Ignition печели златно отличие, а третият – Smash грабва 6 платинени. Парчето от 98-ма Pretty Fly (For a White Guy) от албума Americana става абсолютен хит и влиза в класациите на вечните класики на 90-те години.
Подобна е и съдбата на останалата част от творчество на пънкарите, включително и на последния им албум от 2012-а – Days go by, който отново заковава златото. Точно с този неуморим дух, заредени с богат набор от емблематични парчета, ще видим The Offspring на 6 юли на стадион „Академик“.
Шведската рок банда Mando Diao също ще се включи в петото издание на Sofia Rocks. В момента бандата работи върху нов, десети поред, албум. След издаването му ще се впуснат в щуро турне, част от което е и гостуването им в България на Sofia Rocks 2014, а феновете на фестивала ще са сред първите, които ще чуят тракове от Aelita.

Коментари

Новини Варна