IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
06:53 | 22 януари 2014
Обновен: 12:17 | 24 април 2024

Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013”

Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013”

По материала работи: Златина Добрева
Кубрат Пулев: Контузията на Кличко е измислена

Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013”!Професионалният боксьор триумфира и в класацията на Дарик радио, след като през отминалата година запази статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача. Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, но и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко.
От трети опит родолюбецът Кубрат Пулев успя да стигне до първото място в реномираната класация на Дарик, след като през 2011-а остана четвърти, а през 2012-а бе част от Топ 3.  Пулев събра 63,4% вот за първата позиция!
На второ място в подреждането остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8% от вота. Гласуването приключи на 10 януари - дни преди хасковлията да започне да пише славни страници в историята на българския тенис на Откритото първенство на Австралия.
Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски, бе първоначалният водач в гласуването, но на финала остана на трета позиция с 11,8% от гласовете.
За пета година в историята на конкурса (от 1990 г.) политик не намери място в Топ3.

Коментари

Новини Варна