IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
08:01 | 31 май 2014
Обновен: 14:19 | 15 април 2024

Мацки се събират на изложба в ДКС

Мацки се събират на изложба в ДКС

По материала работи: Златина Добрева
Мацки се събират на изложба в ДКС

XI и XII Международна лицензирана изложба на котки се провежда във Варна. Организатор е Съюза на Фелинолозите в България, а събитието ще се проведе в Двореца на културата и спорта днес и утре. По време на официалното откриване днес, ще се състои и награждаване на организираните конкурси за деца.
Регистрираните котки в момента са 100, като част от тях идват от чужбина – Русия, Украйна, Турция, информира Фокус.
"Нашата организация е единствената в България, която признава титли, получени от други световни фелиноложки клубове", споделят организаторите. В двата дни на изложбите, котките ще бъдат оценявани от съдиите Светлана Волкова (Украйна) и Николай Волков (Украйна).
В предстоящата изложба могат да вземат участие дори собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие. Пред тях се открива уникалният шанс да получат експериментално родословие, в което котката, която притежават ще бъде вписана като първо поколение. Това може да се случи единствено след като експертите преценят дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода.
От проведените през 2012 и 2013 г. конкурси за деца, всички рисунки ще бъдат разлепени в ДКС, където всеки желаещ ще може да закупи рисунка с цел благотворителност. Парите от продадените рисунки ще бъдат събирани и дарени на Дом за деца, лишени от родителска грижа.
По време на изложбата ще бъдат проведени следните конкурси: „Най-хубава песен или танц свързани с котка”, "Карнавален костюм на котка", "Ние с теб си приличаме", "Конкурс за най-добра снимка на вашия домашен любимец“ и "Най-обаятелна женска котка и най-обаятелна мъжка котка".
На всички изложби на WCF както традиционните награждавания, така се провеждат и WCF– рингове: ринг за възрастни котки, ринг за кастрирани котки и ринг за малки котенца (от 10-седмична до 10-месечна възраст). Всички котки, присъстващи на изложбата, могат да участват във WCF – ринг. Котките се оценяват заедно по време на ринга, независимо от тяхната порода, цвят, клас и пол, като съдията награждава от 1-во до 10 място.
В края на деня на всяка изложба се провежда Best in Show. Това е ревю на котките, които са били избрани предварително през деня от съдиите. Всеки съдия е излъчил от всяка породна категория определени котки, които имат право да се състезават по нататък в Best in Show. Победителите получават купи и награди от спонсорите на събитието.

Коментари

Новини Варна