IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
11:57 | 29 май 2014
Обновен: 19:45 | 25 април 2024

Песни, танци и много шоколад посрещат децата в най-сладкия ден

Песни, танци и много шоколад посрещат децата в най-сладкия ден

По материала работи: Златина Добрева
Песни, танци и много шоколад посрещат децата в най-сладкия ден

Фиестата започва в 10,30 ч. в събота на Амфитеaтъра
Един от най-шарените детски празници във Варна кани малки и големи на шоколадово приключение. За пета поредна година в най-сладкия ден ще има много песни, танци, усмивки и най-важното – много лакомства. Сладката фиеста се организира в събота на Амфитеатъра в Морската градина (под Пантеона). Началото на празника е в 10,30 ч., а забавата ще продължи до 19 ч. На слънчевия площад ще има и сцена, на която с много настроение таланта си ще покажат близо 1000 дечица, разкри пред „Черно море“ една от организаторките на най-сладкия ден Пепа Петрова. С настроение ще ни заредят малчугани от различни школи, читалища, училища, детски градини, а писмата от още желаещи да се качат на сцената не спират да прииждат. И все пак денят трябва да е сладък, затова организаторите обещават много, много лакомства, и то за всички – малки и големи. А за да е още по-сладко, ще има и шоколадов фонтан. В него дечицата ще потапят по един банан и ще си спретнат надяждане с шоколадови шишчета. След това всеки ще допре ръчички до какаовото изкушение и ще порисува с тях на чисто бяло платно, правейки вкусна картина.
Тази година за първи път ще има и нашаряне на платно с боички, както и бодиарт за деца, разказа Пепа. Тя разкри, че дошлите на празника ги чакат много игри и томболи. „Получава се много весело, шарено. Това е и целта - да зарадваме повече деца. Става лятна Коледа с много подаръци“, сподели организаторката.
За да се осъществи празникът, община Варна предоставя мястото и съдейства за осигуряването на електричество, а за всички сладки изкушения са се погрижили дарители.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна