IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
13:42 | 3 юни 2014
Обновен: 07:23 | 21 април 2024

Световни хип-хоп звезди идват във Варна

Световни хип-хоп звезди идват във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Световни хип-хоп звезди идват във Варна

Едни от най-големите имена в световен мащаб ще участват в летния танцов хип-хоп лагер "Варна 2014". Проектът се провежда и реализира за първи път в България. Една от целите му е да се превърне в традиционен и да стане част от културния календар на морската столица.
Кампът ще се проведе от 22 до 24 август. В трите дни ще се организират 15 класа, които ще започват от 10 ч. сутринта и ще продължат до 18,30 ч. Всяка вечер ще има и партита във варненски клубове. В последния трети ден на събитието ще се проведат танцови битки под формата на състезания, след което за отличниците ще има призове. Наградата за първо място е безплатен вход за второто издание на кампа плюс грамота за участие и купа.
Състезателите ще бъдат оценявани от гост-звездите, които ще преподават през трите дни на събитието. След награждаването ще има едночасов концерт за закриване с участието на гост-звездите и много родни хип-хоп изпълнители, артисти и танцьори.
Форматът на лагера е заимстван от подобни събития по света, които ежегодно приемат над 2000 танцьори и участници и са се превърнали в емблема и традиция, която хиляди хора чакат всяка година, за да се присъединят.
Този проект е насочен към всички млади хора и занимаващите се с танцово изкуство, като целта е да се привлече не само българска аудитория, а и хора от целия свят. Друга от целите на организаторите е чрез огромния интерес към събитието им да допринесат за това Варна да стане още по-привлекателна дестинация за туристите.
"Нека чрез силата, енергията, емоцията и вдъхновението на танца младите развият своя дух и тяло и забравят за цигарите и наркотиците! Щом по света това е доказало своя ефект, значи и в България ще може", споделя "моторът" на организацията Пламен Сашев.

Коментари

Новини Варна