IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
14:33 | 6 юни 2014
Обновен: 16:30 | 25 април 2024

Красиви и без козметик

Красиви и без козметик

По материала работи: manager
Красиви и без козметик

Домашна козметика с ориз

Азиатките имат прекрасна бяла кожа. Ето тайната на тяхната красота:

Оказва се, че оризът е много мощен антиоксидант. Той извежда излишната течност и поглъща всичко, което е вредно за кожата. За да си направите козметика от ориз е необходимо оризово брашно, което можете да получите смилайки в мелничка зрънцата ориз.

Можете да го използвате като ексфолиант:

2-3 с.л. оризово брашно се смесва с една чаена лъжичка мед и 1 супена лъжица топла вода. Нанася се върху лицето и се масажира 10-15 мин. После остава само да изплакнете.

Можете да си направите и подхранваща маска:

Вземете 2-3 супени лъжици оризово брашно и го смесете с една супена лъжица растително масло и 1 чаена лъжичка лимонов сок. Нанася се върху лицето за 15 минути. После изплакнете с топла вода

От ориз се получава прекрасен лосион за тяло:

Оризово брашно и смляно кафе се смесват в равни части и с бъркане се добавя мляко до кремообразно състояние. Нанесете върху тялото за 10-15 мин. и изплакнете. След като опитате въздействието му, вие завинаги ще откажете различните сапуни и душ-гелове. Кожата ви ще изглежда млада и сияйна.

Да не забравяме и кожата на краката:

Купа ориз сваряваме в три литра вода. След като бульона се охлади до поносима за тялото температура, потопете краката си и ги държте в оризовата вода докато изстине. Кожата на петите ви ще бъде хидратирана и ще изглежда като на бебе.

Коментари

Новини Варна