IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
14:31 | 9 юни 2014
Обновен: 23:51 | 24 април 2024

Изложба на детски рисунки ще кандидатства за Гинес

Изложба на детски рисунки ще кандидатства за Гинес

По материала работи: Борис Проданов
Изложба на детски рисунки ще кандидатства за Гинес

Варна да се включи в рекордите „Гинес” с най-дългата изложба на детски рисунки, предвиждат организаторите на „Карнавал на мечтите“. Проектът за него бе разгледан от общинските съветници от комисията по култура вчера. До финансирането на идеята се стигна, след като местните депутати обсъдиха отчет за средствата, които община Варна даде за кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата през 2019 година. В него са включени всички събития, подкрепящи проекта и рекламните материали. Общинските съвтеници изчислиха, че от заложените половин милион лева могат да разпредлят още 50 000 лв. за кандидатурата. Това е максималната сума, с която могат да се подкрепят проекти, тъй като останалите пари или вече са изразходвани, или са разпределени за други събития.
След продължителни дебати местните депутати решиха общината да подкрепи „Карнавал на мечите“ със 7000 лв., от поисканите 50 000 лв. Основната забележка на съветниците бе, че мероприятието е планирано за 31 август, когато трудно биха могли да се съберат много деца, понеже са във ваканция и всички знаят, че повечето от малчуганите не са във Варна. Иначе карнавалът ще започне в 11 и ще продължи до 20 часа. Предвиждат се празнично карнавално шествие по централните булеварди, изложба на открито за детски бодиарт, фотоизложба „Светлосенки“, конкурс за най-добри карнавален костюм и грим и концерт „Сбъднати мечти“, на който на сцената ще се качат най-талантливите варненски деца. В програмата на мероприятието е и най-дългата изложба, която ще кандидатства за рекордите „Гинес”. Идеяата е детските рисунки да бъдат закачени с шнурове към дърветата на тротоарите от Катедралата до Червения площад.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна