IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
07:30 | 13 юни 2014
Обновен: 09:45 | 15 април 2024

10 причини да бойкотирате Мондиала

10 причини да бойкотирате Мондиала

По материала работи: Златина Добрева
Ето съставите за великото дерби на Европа Германия-Франция

За част от французите, а и за хората от други държави, които са алергични към футбола и се страхуват от едномесечната бразилска футболна вълна, френският в. "Фигаро" дава няколко напълно основателни причини за бойкотиране на Мондиала, цитирани от БТА.
1) Можете да бойкотирате Мондиала, защото най-голямата футболна спортна проява се състои в страна, в която има безпрецедентно социално протестно движение. Бразилците се оплакват, че за Мондиала са похарчени 11 милиарда евро, докато населението няма достатъчен достъп до основни обществени услуги. И ако разходите за организацията се струват на някого колосални, то интересно е да се знае, че след четири години Мондиалът ще струва на домакина Русия 21 милиарда евро.
2) Можете да бойкотирате Мондиала заради това, че ФИФА преживява най-тежката криза в историята си заради серия от скандали, като свързания с домакинството на Мондиала през 2022 г. или с избора на президент през 2011 г.
3) Можете да бойкотирате Мондиала, защото в най-голямата Римокатолическа страна в света епископите осъдиха строго организацията и упрекнаха властите, че са принудили хората в неравностойно положение, живеещи в околностите на стадионите, да се преместят на друго място.
4) Можете да бойкотирате Мондиала, защото той води до взрив на престъпленията от сексуален характер. За сравнение в Южна Африка през 2010 г. този род престъпност скочи с 66 процента, в Германия през 2006 г. - с 26 процента.
5) Можете да бойкотирате Мондиала, защото според ФИФА той ще стане източник на 2,7 милиона тона въглеродни емисии.
6) Можете да бойкотирате Мондиала, защото мачовете няма да започват по-рано от 18 ч. френско време, така че служителите няма да могат да използват шампионата като претекст да направят пауза по време на работния ден.
7) Французите специално могат да бойкотират Мондиала, защото френските национали, класирали се в последния момент, имат много малко шансове да блеснат. Според проучване на американската банка Голдман сакс Франция едва ли ще прехвърли четвъртфиналите и е с 0,8 процента шансове да спечели Световното първенство по футбол.
8) Французите могат да бойкотира Мондиала и ако смятат, че не са част от онези 10,1 процента, които са похарчили спестяванията си, за да си купят нов телевизор по повод спортната проява.
9) Можете да бойкотирате Мондиала и защото сте последовател на шведската футболна звезда от балкански произход Златан Ибрахимович, който заяви, че Мондиал без него изобщо няма да е интересен и той лично нямало да го гледа.
10) А можете просто да бойкотиране Мондиала, защото не обичате футбола или искате да запазите мира в семейството си.

Коментари

Новини Варна