Продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 бр праз лук, нарязан на ситно
- 4 чаши разтворен пилешки бульон
- 1 голяма розичка броколи, нарязани
- 6 чаши спанак
- 1/3 чаша прясно настърган пармезан
- 2 супени лъжици тахан
- сол и черен пипер на вкус
- 1 авокадо, нарязано на кубчета
- сокът от един лимон
Приготвяне:
Загрейте мазнината в дълбока тенджера на средна температура. Задушете праза, докато омекне или за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато. Добавете бульона и оставете да заври.
След това прибавете и броколите. Оставете да ври за още 5 минути. Свалете от огъня и добавете спанака, пармезана, тахана и подправките. Разбъркайте добре. Спанакът ще остане свеж, но ще се свари. Прибавете и авокадото, предварително нарязано на кубчета.
Пасирайте с пасатор или в блендер. По желание може да се добави и течна готварска сметана преди сервиране. Преди да сервирате, добавете и лимоновия сок.
az-jenata.bg
Коментари