IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
08:00 | 14 юни 2014
Обновен: 13:57 | 20 април 2024

Дебелите жени са по-здрави и по-секси

Дебелите жени са по-здрави и по-секси

По материала работи: manager
Дебелите жени са по-здрави и по-секси

Не е лесно да си жена в свят, в който модата е наложила анорексичните пропорции за еталон на красота! А всъщност се оказва, че жените сами си налагат табута и губят естествения си чар в желание за отслабване. И докато вие, мили дами, се измъчвате с всевъзможни диети и процедури за отслабване, веселите дебеланки се радват на живота и на мъжкото внимание.

Британско проучване е очертало облика на съвременната дебеланка: на възраст между 45 и 54 години, тежи около 82 кг, омъжена е от 20 години и всеки ден се чувства неудобно…Всяка от 1467-те участнички в анкетата е изпитвала неприятни емоции, свързани с теглото, поне 5 пъти на ден – при разглеждане на стари снимки, поглед в огледалото, пробване на дреха, среща със слаба приятелка и др. „Пълната жена постоянно се бори с негативни емоции, защото неудачните диети и отчаяното желание да отслабне водят до това, че тя вече не вярва в себе си, губи самочувствие и обикновените жизнени ситуации за нея са източник на срам, унижение и страх.” – споделят учените, провели изследването. Тези дами явно не са били запознати с няколко факта:

Според американски учени дебелите жени са физически по-здрави и се справят по-добре със стреса. Предимствата идват от хормони, преразпределящи тлъстините между ханша и кръста.

Жените с наднормено тегло имат повече полови контакти с мъже в сравнение с жените, за които се смята, че са с "нормално тегло". Това сочат резултатите от допитване на учени от университетите в Хавай и Орегано, които противоречат на разпространените стереотипи, че дебеланите не са сексуално активни като по-вталените дами. Мъжете споделят, че харесват пищни жени (в същото време дамите са си наумили, че са извънредно дебели и се подлагат на строги диети). В действителност много малко мъже си падат по твърде фини, кльощави девойчета. Повече харесват добре изписаните женски форми, подчертани с тънка талия.

В общества, където жените трябва да осигуряват семейството, фигурите им са по-закръглени и са благоприятни в стресови обстоятелства. Жените били по-слаби в държави като Япония и Гърция, където нежният пол е по-зависим икономически, а в Дания и Великобритания жените са по-равноправни и мъжете не държат толкова на тънките талии.

Добрият апетит изглежда сладък в очите на мъжете. Жените, които не се притесняват да си поръчат сочна пържола и след това да завършат вечерта с десерт, впечатляват господата. Онези пък, които се правят пред мъжете, че похапват само плодове и салати, а в тяхно отсъствие опустошават хладилника, правят по-лошо впечатление.

Мили дами, вие сте красиви, не защото сте само кожа и кости, а защото се чувствате така! Усмихнете се на деня, поръчайте си голяма порция пържени картофки и студена биричка и пофлиртувайте с мъжете от съседната маса! Усмивката и доброто самочуствие са по-секси от кльощавите глезени на девойчето, което се мръщи гладно до тях.

Коментари

Новини Варна