Ето и необходимите продукти:
- 300 г червени чушки
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън, счукани
- 1 л зеленчуков бульон, разтворен
- 1-2 супени лъжици оцет или на вкус
- 250 мл течна готварска сметана
- 3-4 супени лъжици олио
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка сол
- 1 щипка червен пипер
Приготвяне:
Нарежете чушките и лука, за да ги подготвите. Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна температура. Задушете чушките и лука в него като разбърквате постоянно. След това излейте бульона и оставете да къкри около половин час.
Намачканият чесън прибавете също в тенджерата. След чесъна изсипете и оцета. Поръсете с подправките и солта. Разбъркайте добре. След това пасирайте с пасатора още докато е горещо. Добавете половината количество сметана. Разбъркайте с дървена лъжица.
След като сервирате супата разпределете по чиниите и останалото количество сметана. Добър апетит!
az-jenata.bg
Коментари