IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
08:24 | 11 юли 2014
Обновен: 19:04 | 15 април 2024

19-годишният Атанас Air Grinder Цветков е новият шампион по Въздушна китара на Варна

19-годишният Атанас Air Grinder Цветков е новият шампион по Въздушна китара на Варна

По материала работи: Златина Добрева
19-годишният Атанас Air Grinder Цветков е новият шампион по Въздушна китара на Варна

Деветнадесетгодишният Атанас „Air Grinder” Цветков е новият шампион по Въздушна китара на Варна. Миналгодишният шампион Бедрос „Бедрок” Арменаков се класира втори. Трети е Боби „Доби” Петров. Според правилата на шампионата, първите трима печелят право да участват в Националния финал на 31 юли в София. Четвъртият, Александър „Армага” Иванов също печели това право, с уайлдкарт от организаторите, заради доброто си представяне.
Състезанието се проведе на 9 юли вечерта, на сцена „Обсерватория” в Морската градина в рамките на фестивала FUNCITY. Жури на състезанието бяха: Светлана Пасева, началник отдел младежки дейности в община Варна; Гергана Джуфова, координатор доброволци и занаятчии на фестивала FUNCITY; Кобо Цветков, китарист на варненската група Pizza; Бъни, китарист и вокал в БГз и Cool and The Ghe; председател на журито бе легендарният пънк китарист в повече от 33 банди по света и у нас, известен в средите като Роската от Силистра.
Състезанието бе официален кръг от националния шампионат на България по въздушна китара. Следващите състезания в календара са Пловдив – 11 юли, София – 22 юли и Созопол – 26 юли. На 31 юли в София е финалът, на който ще бъде излъчен шампионът на страната, който ще участва на световния финал в Оулу, Финландия от 27 до 30 август.

Коментари

Новини Варна