Продукти:
2 яйца, разбити
1 чаша настърган пармезан + пармезан за поръсване на око
300 г галета
6 бр пилешки гърди, нарязани на половини
1 супена лъжица олио/зехтин
1 буркан доматен сос за спагети (с подправки по избор)
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190-200 градуса. Изсипете разбитите яйца в плитка купа. В друга плитка купа смесете пармезана и галетата. Потопете месото в яйцата, след това в сместа с пармезана.
В голям тиган загрейте мазнината на средна температура. Сложете месото вътре да се запържи за около 10 минути от всяка страна.
Изсипете доматения сос в тавичка за печене. Поставете пилето вътре. Поръсете с още пармезан. Печете в предварително загрята фурна за 20 минути или докато сиренето се разтопи напълно.
Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/77-ptiche/29662-pileshko-s-domaten-sos-i-parmezan/
Коментари