Пилешко с доматен сос и пармезан

Време на приготвяне: 1 час Порции: 6

Пилешко с доматен сос и пармезан

Продукти:

2 яйца, разбити

1 чаша настърган пармезан + пармезан за поръсване на око

300 г галета

6 бр пилешки гърди, нарязани на половини

1 супена лъжица олио/зехтин

1 буркан доматен сос за спагети (с подправки по избор)

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Изсипете разбитите яйца в плитка купа. В друга плитка купа смесете пармезана и галетата. Потопете месото в яйцата, след това в сместа с пармезана.

В голям тиган загрейте мазнината на средна температура. Сложете месото вътре да се запържи за около 10 минути от всяка страна.

Изсипете доматения сос в тавичка за печене. Поставете пилето вътре. Поръсете с още пармезан. Печете в предварително загрята фурна за 20 минути или докато сиренето се разтопи напълно.

 

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/77-ptiche/29662-pileshko-s-domaten-sos-i-parmezan/

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата