Ето какво ви трябва:
- 1 и 1/2 чаши брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/4 чаена лъжичка сол – по желание
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1 чаена лъжичка канела
- 1 голямо яйце
- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1/4 чаша меласа
- 1 и 1/2 чаши вода
Приготвяне:
В купа смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре. В отделна купа разбийте яйцето и след това постепенно добавете меласата и водата. За да не стане тестото на бучки, добавяйте към течните съставки поетапно от сухите. Загрейте тиган и поставете малко парче масло в него, съветва екипът на az-jenata.bg.
С помощта на супена лъжица оформете малки пухкави палачинки. Сервирайте с мед, сметана, сладолед или друга гарнитура по ваш избор.
Добър апетит!
Коментари