Джинджифилови палачинки

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10

Джинджифилови палачинки

Ето какво ви трябва:

 

- 1 и 1/2 чаши брашно

- 1 чаена лъжичка бакпулвер

- 1/4 чаена лъжичка сода за хляб

- 1/4 чаена лъжичка сол – по желание

- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах

- 1 чаена лъжичка канела

- 1 голямо яйце

- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт

- 1/4 чаша меласа

- 1 и 1/2 чаши вода

 

Приготвяне:

 

В купа смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре. В отделна купа разбийте яйцето и след това постепенно добавете меласата и водата. За да не стане тестото на бучки, добавяйте към течните съставки поетапно от сухите. Загрейте тиган и поставете малко парче масло в него, съветва екипът на az-jenata.bg.

 

С помощта на супена лъжица оформете малки пухкави палачинки. Сервирайте с мед, сметана, сладолед или друга гарнитура по ваш избор.

 

Добър апетит!

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата