Продукти:
- 2/3 чаша течен шоколад
- 1 2/3 чаша тъмен шоколад
- 1/3 чаша обелени бадеми
- 1/3 чаша лешници или други ваши любими ядки
Приготвяне:
Сложете ядките в тавичка и ги запечете за около 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Разтопете черния шоколад на водна баня и добавете към него течния. След като ядките са изпечени и охладени трябва да ги начупите на по-малки парченца с помощта на нож.
Сложете ги в шоколада и разбъркайте добре. След това изсипете шоколадовата смес в силиконова форма за кекс или в метална, в която сте сложили предварително прозрачно фолио. Поставете в хладилник или камера за около час, след което нарежете на кубчета и сервирайте.
az-jenata.bg
Коментари