IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
18:46 | 17 август 2014
Обновен: 22:44 | 26 април 2024

Трябва ли да смените фамилията си след брака?

Трябва ли да смените фамилията си след брака?

По материала работи: Ставри Таргов
Трябва ли да смените фамилията си след брака?

Традицията повелява жената да вземе фамилията на своя съпруг, след като двамата се обвържат законно. Все по-голям брой дами обаче отказват да го направят и държат да запазят моминското си име.

В случай, че и вие самите сте изправени пред дилема по този въпрос, ето няколко довода „за“ и „против“ смяната на името. Може би те ще ви помогнат да вземете най-доброто решение за себе си:

1. Едно фамилно име.

Приемането на фамилията на вашия съпруг може да се окаже добра идея, ако искате вие и децата ви да имате еднакви фамилии. Общата фамилия е по-удобна и дори би ви спестила разяснения пред някои заядливи власти. Испанците са намерили най-доброто компромисно решение – жените запазват името си, а децата взимат фамилията, както на баща си, така и на майка си.

2. Вие предпочитате името на партньора си.

Съществуват по-странни фамилии и ако вашата е една от тях, може би не я харесвате достатъчно. В този случай имате добро оправдание да приемете името на мъжа си и да се отървете от собствената си фамилия, която не е по вкуса ви. Другият вариант е да предпочитате фамилия на съпруга си по простата причина, че тя звучи по-добре в съчетание с първото ви име.

3. Показвате своята любов.

Промяната на фамилията ви може да се разглежда като още един мил жест към вашата половинка. Това показва, че вие го обичате и искате да бъдете част от неговия живот. Разбира се, това е може би последният начин, по който трябва да покажете любовта си, но все пак не го пренебрегвайте, съобщава Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна