IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
16:16 | 22 август 2014
Обновен: 15:21 | 17 април 2024

Жените се смятат за по-млади, отколкото са

Жените се смятат за по-млади, отколкото са

По материала работи: Юлиян Атанасов
Жените се смятат за по-млади, отколкото са


Отминаха дните, когато жените постоянно се тревожеха за своята външност, защото според ново изследване представителките на нежния пол вече се смятат за по-млади, отколкото са, пише БГНЕС.
Според ново изследване съвременните британски жени се подмладяват с поне пет години. Оказва се, че повечето британки не се възприемат за остаряващи преди навършването на 46 години. Те се чувстват уверени във външния си вид, а колебанията за начина, по който изглеждат започват да се появяват след навършване на 50 години.
3/4 от анкетираните 2000 жени са заявили, че изглеждат с пет години по-млади, отколкото са в действителност, най-вече заради младежкия вид на кожата си. Всяка десета жена на Острова смята, че изглежда 10 години по-млада, отколкото е, докато една трета с радост биха посрещнали и приели остаряването си.
Проучването, проведено от марка козметични продукти, показва, че 10% от жените се притесняват, че остаряват още на 20 години. Но за масата от дамите тревогите започват на 46 г.
Всяка пета жена споделя, че опасенията й за остаряването на кожата й са започнали на 50 или 60 г., което доказва, че по-възрастните жени са по-уверени във външността си, отколкото младите момичета.
Анкетираните споделят, че тайната на младостта се крие в щастливия брак и добрия овлажнител за кожа, гените и здравословния начин на хранене.

Коментари

Новини Варна