Насекомите като храна

Българка отглежда щурци и червеи и приготвя ястия с тях

Насекомите като храна

Здравословното хранене вече е топ тенденция. На пазара има богато разнообразие от биохрани, вегански продукти, сладкиши без захар, изделия без глутен...

 

Оказва се обаче, че щурците могат да бъдат най-здравословната съставка в менюто ни.

 

Кремена е ентусиаст, готов да експериментира и преодолява обществените предразсъдъци. Тя има нетрадиционни домашни любимци. Отглежда насекоми за човешка консумация. Приготвя и ястия със скакалци, щурци и черейчета.

 

Макар около 2 милиарда души от населението на света да консумира ядливи насекоми, в Европа, Северна Америка и Австралия тепърва се заражда търговията с този вид храна, предимно в смлян вид.

 

Въвеждането на насекоми в диетата на американци и европейци е не просто идея за по-здравословно меню, а е с грижа за околната среда.

Нова тв

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата