IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
06:44 | 10 септември 2014
Обновен: 08:52 | 6 май 2024

Аквапланинг едва не погуби Любо от "Те"

Аквапланинг едва не погуби Любо от "Те"

По материала работи: Златина Добрева
Аквапланинг едва не погуби Любо от "Те"

Наводнение на автомагистрала "Тракия" е причина за тежката катастрофа на известния музикант и певец Любо Киров, по-известен като Любо от "Те".
Любо катастрофира вчера следобeд на 213 км и се отърва като по чудо. "Приятели, не се притеснявайте за мен. Добре съм и съм абсолютно здрав! Бог ме запази без драскотина. Катастрофата беше тежка, но абсолютно всичко е наред. Продължаваме напред, благодаря ви още веднъж за отношението", написа Любо в социалната мрежа.

Управляваният от него автомобил джип BMW X5 е попаднал в наводнения участък и се е получил аквапланинг. "В тази ситуация колата става абсолютно неуправляема. Автомобилът губи сцепление между гумите и пътната настилка и започва да "плува" във водата. Тогава на практика шофьорът е безпомощен, защото нито спирачната система, нито тази за управлението на волана може да помогне", коментираха пред БГНЕС от спасителните служби, които са помогнали на Любо. Колата е излетяла над 30 метра, минала е през мантинелата и се е забила в огромна локва. В този участък от магистралата е позволена максималната скорост.
По-късно автомобилът е репатриран от мястото на тежкия инцидент.
Тази сутрин почти на същото място е станала друга катастрофа, която затруднява движението. На магистралата е преобърнат тежкотоварен камион.

Коментари

Новини Варна