IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
16:25 | 12 септември 2014
Обновен: 17:53 | 17 април 2024

Създадоха SD карта с памет от 512GB

Създадоха SD карта с памет от 512GB

По материала работи: Слав Велев
Създадоха SD карта с памет от 512GB

Едни от ветераните в бранша създадоха SD карта памет с обем 512 гигабайта. Това е революция в преносимите устройства, съобщава BBC, предаде FBR.bg.

Картата, която има размерите на пощенска марка, ще бъде пусната на пазара на цена от 800 долара.

Преди 10 години, същата фирма създаде и първата карта с обем 512 мегабайта – една хилядна от пространството на новия им продукт. Той е насочен към хората, снимащи видео в 4K резолюции.

4К форматът има резолюция, 4 пъти по-голяма от HD и понякога само минута видеозапис може да заеме 5GB дисково пространство, в зависимост от компресията.

„4K Ultra HD е пример за това как технологията ни заставя да измисляме нови и нови решения за съхранение на данни с все по-голям капацитет“, каза Динеш Бахал, вицепрезидент на компанията.

SD картите памет са изключително популярен формат и са широко използвани от дигитални фотоапарати, камери, телефони и други преносими устройства.

Макар различните камери да заснемат видео с различно качество, 512GB пространство би трябвало да поберат около 30 часа HD видео.

Физическите носители за съхраняване на информация имат бъдеще, въпреки възхода на облачните услуги, твърдят експерти.

„Основното предимство на облачните услуги за запазване на данни е, че обединяват няколко устройства. Така винаги може да намерите това, което ви трябва, не зависимо кое устройство използвате“, казва Джон Делъни, пазарен анализатор. „Хората все още предпочитат физическите носители, защото им позволяват достъп до съдържанието по всяко време и без да се налага да разчитат на интернет връзка“, допълва експертът.

Наскоро от услугата на Apple – iCloud бяха източени стотици снимки от архивите на холивудски звезди и Делъни твърди, че това ще се отрази на мнението на потребителите.

Коментари

Новини Варна