IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
13:14 | 15 септември 2014
Обновен: 11:27 | 27 март 2024

Принц Хари чукна трийсетака

Принц Хари чукна трийсетака

По материала работи: Златина Добрева
Принц Хари чукна трийсетака

Внукът на британската кралица Елизабет II, принц Хари, който е на четвърто място по линията за наследяване на трона, празнува днес своята 30-та годишнина.
Синът на принц Чарлз и принцеса Даяна стана известен с шумните си партита, които привлякоха вниманието на жълтата преса. Поведението на принц Хари не веднъж е поставяло кралския двор в неудобно положение. Според британската преса днес, Хари влиза в третото десетилетие от живота си, за да се успокои, да стане по-зрял човек, сериозно посветил живота си на военна служба и благотворителност. В същото време за разлика от по-големия си брат Уилям, който се ожени през 2011 г. за Кейт Мидълтън, Хари все още е ерген, най-исканият в Обединеното кралство, пише пресата на 15 септември.
Принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид от Уелс е роден през 1984 г. Въпреки това, родителите му решили да наричат принца с неформалното име "Хари". Когато Уилям и Хари са били деца, родителите им се разделят. Момчетата продължават да живеят с майка си. През 1997 г., когато Хари е на 12 години, принцеса Даяна загива трагично в автомобилна катастрофа в Париж. По-малкият син на Чарлз и Даяна завършва най-престижното частно училище в Итън. Той е получил висше образование в Кралската военна академия Сандхърст. В края на 2007 г. и началото на 2008 г. е на служба в Афганистан, където координира нападенията срещу талибанските позиции, но е принуден да прекрати преждевременно службата си поради съображения за сигурност.
Хари, както и брат му Уилям, посвещава огромна част от времето си на благотворителност, следвайки примера на майка си Даяна, спечелила любовта на обикновените хора.
Миналата година Хари взе участие в експедиция до Южния полюс. Целта беше събирането на средства за фондация, която помага на военните ветерани.
В последно време Хари и Уилям все по-често поемат служебните задължения на баба си кралица Елизабет II и дядо си принц Филип.
В продължение на шест години принцът се срещаше с Челси Дейви, британска студентка, дъщеря на заможен фермер от Зимбабве. Но връзката им се разпадна. През последните две години Хари имаше отношения с манекенката Кресида Бонас. Миналата година се появиха спекулации, че двамата планират да се оженят, но малко по-късно двойката се раздели по взаимно съгласие и принцът отново се върна в редиците на необвързаните.
Днес Хари става с 12,6 млн. евро по-богат, а парите идват от наследството на майка му принцеса Даяна. Според експерти сумата може да се е удвоила през тези 17 г., в които парите са трупали лихви в банка. Точната сума не се уточнява. Ако парите бъдат умело инвестирани, могат да носят на принца ежегодни доходи от 520 000 долара, пишат ИТАР-ТАСС и БГНЕС.
Според британската преса Хари ще отпразнува рождения си ден в двореца Кенсингтън, където живее с брат си Уилям и съпругата му Кейт, които очакват второто си дете. Според медиите на партито ще присъстват бившите приятелки Челси и Кресида, а сред поканените е и Кристина Търлоу, с която Хари работи по редица благотворителни проекти и в последните седмици беше забелязван с нея доста често.

Коментари

Новини Варна