IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
05:07 | 24 септември 2014
Обновен: 02:57 | 18 април 2024

Бира ще тече под белгийския град Брюж

Бира ще тече под белгийския град Брюж

По материала работи: Златина Добрева
Бира ще тече под белгийския град Брюж

Прочута пивоварна от град Брюж, Западна Белгия, се споразумя с властите за построяване на подземна канализация за доставяне на бира до инсталации за бутилирането й извън центъра на града, съобщи Франс прес.
"Новата подземна канализация с дължина 3 км трябва да мине под съществуващата канализационна система на града, който е наричан Венеция на Севера и е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 2000 г.", заяви генералният директор на пивоварната De Halve Maan Ксавие Ванест.
Строежът на подобна канализация ще е премиера в Белгия и трябва започне следващата година.
Ежегодно около 4 милиона литра бира ще бъдат пренасяни по подземната канализация от пивоварната De Halve Maan в средновековния център на Брюж до индустриалната зона, където напитката ще бъде филтрирана, бутилирана и складирана, преди да се отправи към пазара.
"Решението за тази инвестиция не бе поради икономически причини, а по-скоро заради екологични съображения", поясни Ванест.
Понастоящем около 500 камиона ежегодно минават по улиците в стария град с готически сгради, за да бъдат натоварени с бира, пояснява БТА. Новата канализация трябва да позволи да се намали с 85 на сто броят на тежкотоварните камиони в града.

Коментари

Новини Варна