IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
18:32 | 30 септември 2014
Обновен: 07:10 | 18 април 2024

"Анти Facebook" социална мрежа привлича хиляди

"Анти Facebook" социална мрежа привлича хиляди

По материала работи: Борис Проданов
"Анти Facebook" социална мрежа привлича хиляди

Социалната мрежа Ello получава по 31 000 заявки в час от хора, които искат да се присъединят към платформата, твърди основателят й пред BBC.
Тя е направена с идеята да се използва от около 90 приятели на Пол Будниц, който е неин създател. На 7 август той решава да я отвори за целия свят. Платоформата е наричана „анти-Facebook", защото обещава да не пуска никакви реклами и да не продава потребителски данни.
Въпреки това някои експерти предупреждават, че тя може да се сблъска с проблеми с плановете си за приемане на микроплащания за определени „функции“.
Сайтът има минималистичен дизайн и не изглежда лесен за употреба на пръв поглед, както повечето вече установени социални мрежи.
През уикенда Ello оцеля след DDoS атака – целенасочен поток от интернет трафик, която за кратко блокира сайта.
"Учим се в движение, но имаме много силен технологичен екип“, твърди Будниц. „Това е бета версия и има проблеми, прави странни неща, но ще оправим всичко възможно най-бързо“.
Будниц твърди, че е „поласкан“ от описанието на социалната мрежа като „анти-Facebook”, но твърди, че това не е начинът, по който той вижда услугата.
"Ние не смятаме Facebook за конкурент. Виждаме я като рекламна платформа, докато ние сме мрежа“, коментира основателят на Ello. По думите му тя ще има възможност да печели чрез продажбата на достъп до различни функции. Пазаруването ще се случва на същия принцип, както това на мобилни приложения.
Ello вече привлича хиляди нови потребители.
„Традиционният модел на безплатна социална мрежа исторически е показал, че е ключ към успеха“, твърди Джеймс Маккуиви, анализатор на компанията за проучвания Forrester.
“При всички други социални мрежи, от WhatsApp до Instagram и Pinterest – причината е, че те работят, защото са безплатни. Не каниш приятел да се регистрира, ако това ще му струва пари“.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна