37-годишният испански физик, инженер и майстор на сладоледа Мануел Линарес измисли формула за сладолед, който мени цвета си. Формулата съдържа „само естествени съставки“ и чака одобрение за патент, споделя Линарес.
Пробвалите новия десерт казват, че сладоледът-хамелеон има вкус на плодове. Линарес, който създал сладоледа за магистърската си дисертация, твърди че смяната на цветовете е проста химия: „Всяка храна може да променя цвета си в зависимост от температурата и оксидацията“.
Първоначалното състояние на сладоледа е бебешко синьо, след което преминава в тъмно, а после мени цвета си в много други.
Испанецът работи върху два нови, странни сладоледа: такъв, който реагира на ултравиолетовите светлини в нощните клубове и друг, който променя цвета си сам от чисто бяло в розово.
Коментари