IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
15:18 | 7 октомври 2014
Обновен: 20:45 | 9 май 2024

Уъркшоп и две кръгли маси правят на „Златната роза“

Уъркшоп и две кръгли маси правят на „Златната роза“

По материала работи: Борис Проданов
Кинофестивал подкрепя „Карин дом“

Броени дни остават до откриването на най-значимото събитие за българското кино – фестивалът на българския игрален филм „Златната роза“. Освен прожекции на филмите от конкурсната програма в категориите пълнометражен и късометражен игрален филм любителите на киното ще имат шанс да станат част и от съпътстващата програма на фестивала.
На 12 октомври, неделя, от 14 ч. в зала “Пресцентър” ще се проведе представяне на български проекти, спечелили през 2013 - 2014 г. финансова подкрепа от НФЦ за развитие, с участието на Егле Вертелите - сценарист, режисьор и сценарен консултант от Литва, Филип Бергсън - кореспондент на радио и телевизия ВВС, фестивален селектор и програмен консултант от Великобритания, Гийом де Сей - продуцент от Франция, Матийо Перейра е Иглесиас – представител на Фестивала на любовния филм в Монс (FIFA), и Валери Калмиков – продуцент от Украйна.
На 12 октомври, неделя, от 10 до 13 ч. в зала “Пресцентър” ще се проведе кръгла маса на тема: “Културна политика, икономика и финансиране на българската филмова индустрия”.
Организатори са Обсерваторията по икономика на културата и Национален филмов център.
На 16 октомври, четвъртък, от 12,30 ч. в зала “Пресцентър” ще се проведе кръгла маса на тема: ”Късометражното игрално кино – модел за реализация, модел за комуникация”, организирана от
списание “Кино” и Национален филмов център и с участието на млади автори и критици.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна