IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Живот
11:04 | 11 октомври 2014
Обновен: 07:08 | 6 май 2024

Анджелина стана почетна дама на британската кралица

Анджелина стана почетна дама на британската кралица

По материала работи: Златина Добрева
Анджелина стана почетна дама на британската кралица

Американската актриса Анджелина Джоли стана почетна дама на британската кралица Елизабет Втора. Джоли получи отличието лично от кралската особа заради работата й в областта на борбата със сексуалното насилие. Престижното отличие бе връчено на холивудската звезда на частна церемония в Бъкингамския дворец. Почетната титла на Джоли, която се равнява на рицар при мъжете, се дава на хора, "които са направили нещо необикновено или са били на важна невоенна мисия в чужда държава".
Тъй като не е британски гражданин орденът има по-скоро почетен характер и към актрисата няма да може да се обръщат с титлата „дама“. 39-годишната носителка на Оскар стана почетна дама на великия кръст на Ордена на свети Майкъл и свети Джордж заради работата й в тясно сътрудничество с британското външно министерство.
В средата на юли Джоли беше домакин заедно с британския външен министър Уйлям Хейг на провелата се в Лондон "Глобална среща на високо равнище за спиране на сексуалното насилие по време на конфликти".
Холивудската звезда Анджелина Джоли винаги е била популярна с участието си в най-различни благотворителни инициативи по цял свят. От 2001 г. тя е пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН.
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна